G-HHJCJCPTZE

AVOKADO, KAFEİN, SÜT, TÜTÜN, KİRAZ ÇEKİRDEĞİ, ELMA ÇEKİRDEĞİ, ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ, KAYISI ÇEKİRDEĞİ, ERİK ÇEKİRDEĞİ, YENİ DÜNYA ÇEKİRDEĞİ, ÇİKOLATA, MANTAR, SOĞAN, ŞEKER, EKMEK,PEYNİR, TUZLU GIDALAR, ALKOL, ÇİĞ PATATES, SİYAH ÇAY, PATLICAN, TEREYAĞI, YER FISTIĞININ KABUĞU, TUZLU ÇEKİRDEK, DOMATES YAPRAĞI VE SAPI, KUŞKONMAZ,ABUR CUBUR,TRABZON BURMASI, ASİTLİ İÇECEKLER

.. Devamı

 Hazırlanışı 
* ÇEYREK RENDELENMİŞ HAŞLANMIŞ YUMURTA ( Sarısı ve beyazıda olsun)
* 2 ÇAY KAŞIĞI KURU  MAMA (bir markaya ait mamada olabilir)
* AZ RENDELENMİŞ HAVUÇ ( Havucun suyunu peçete ile alın)
Karıştırıp güveçle yada yemlikle veriyoruz.
( MAMA KAFESDE 4-6 SAATTEN FAZLA KALMASIN BOZULUR)

.. Devamı

 

* VİTAMİNLERİN ORANINA DİKKAT EDELİM FAZLASI VE AZ KULLANIMI ZARAR VEREBİLİR.

* VİTAMİNLER SULUKTA 24 SAATEN FAZLA KALMASIN.
             
* İLK 3 GÜN YEMESİNE İÇMESİNE ÇOK DİKKAT EDİN.

* EVİN ISISI 20 DERECENİN ALTINA DÜŞMEMESİ ÇOK ÖNEMLİ. 

* YEMLİK KAFESİN İÇERSİNE VE TÜNEĞE YAKIN TAKILMALIDIR. SULUKTA TÜNEĞE YAKIN TAKILMALIDIR. ( YAVRU OLDUKLARI İÇİN DAHA ACEMİ SUYU YEMİ RAHAT BULAMIYABİLİR)

* ISININ SABİT KALMASI LAZIM GECELERİ EVLERİMİZ SOĞUK OLUYOR ÜZERİNİ ÖRTELİM.

.. Devamı

Öncelikle kuşunuz sizi tehlike görüyoru bunu bilmelisiniz. Kafesi 10 gün boyunca sizi görebilceği bir yerde durmalı ve hergün 1 saat gidip onunla konuşmalısınız. Sonrasında elinizi yavaşça kafesine sokup daldarısı tarzı yiyecekler yedirmeye çalışmalısınız buda günde 1 saat sürecek şekilde 1 hafta sürmeli.  Yaptığımız aslında sizin varlığınızı kabullenmedir. Sonrasında yavaş yavaş elinizi izin verdiği yerlerine dokundurmaya çalışacağız ama çok yavaş. Issırdığı zamanda kesinlike elimizi kaçırmamalıyız. Canımızı yaktığını düşündüğünde daha da saldırgınlaşacaktır. Sizin ondan üstün olduğunuzu kabullenmeli. Elimizin acımaması için yumuşak kısımlarını kaçınabiliriz. En son seviyede perde eğitimidir. Cam ile perde arasına girip elimizi tünek gibi sürekli önüne getirip atlamasını sağlamalıyız. Kaçmaya çalışsada gidecek pek yeri olamıyacağı için elimizi gittiği yerin önüne götürüp kondurucağız. Bu işlemide 1 hafta boyunca günde 1 saat yaptığınızda kuşunuz size alışacaktır.

.. Devamı

Sultan papağanlarını eşlerini kendi seçmek ister. Ama denemek isterseniz yinede şu yöntemi deneyebilirsiniz. 2 ayrı kafesde yanyana 1 ay boyunca bekletin. Bu süre boyunca iyi bir mama,haşlanmış yumuta ve rendelenmiş havuç(suyu alınmış) verin.( mama 4-6 saatten fazla kalmasın kafesde) Son 1 hafta kala ise içinde selezyum olan bir vitamin suyuna 50cc 7-8 damla atıp her 24 saatte değiştirin. 1hafta sonunda aynı kafese alıp 2 hafta bekleyin ve izleyin. Çiftleşme olursa hemen yuvalığı takın. Yoksa 2 hafta sonra yuvalığı takın  ve 2hafta daha bekleyin. Bunlara rağmen olmuyorsa olmuyor demektir :)

.. Devamı

Biz yavrularımızı gözleri açılır açılmaz anne - babadan ayırıp küveze alıyoruz. Yaklaşık 30 gün boyunca küvezde anne babası gibi özel maması ile elde besleniyor. Böylece insanları ailesi gibi görüyor. Anne-babadan da uzak kaldığı için ıssırma,ürkme ve saldırma gibi huyları öğrenememiş oluyor. Size aşık kuşlar için bizi tercih ediniz.

.. Devamı

Kuşarımız doğada taşların üzerine konup gagasını ve tırnaklarını doğal olarak törpüler. Bizde doğal ortamını ona sağlamamız için vitamin özellikli gaga taşlarını kullanabiliriz.

.. Devamı

Kuşlarımız yediği herşeyi gursakta bekletip yavaş yavaş sindirir. Doğada taşları ara ara yutarak sindirimi kolaylaştırır. Sağlıklı bir kuş için kuş kumu olmazsa olmazıdır.

.. Devamı

Evet kuşlarımızdada dış ve iç paraziti 3ay'da bir yapmalıyız. Aksi taktirde bitlenen kuşlar veya bağırsaklarında hastalığı kolaylaştıran bakteriler yaşar.

 

.. Devamı

BÜTÜN SEBZELERİ TEMİZLENMİŞ VE AZI KARAR ŞEKLİNDE BELİRLİ PERİYOTLARLA VEREBİLİRİZ.

KIRMIZI LAHANA, BAMYA, TAZE KEKİK, KEREVİZ, BRÜKSEL LAHANASI, KARAHİNDİBA,RADİKA,EBEGÜMECİ,LAHANA, MARUL,BAKLA,PAZI,KABAK,BALKABAĞI,NANE,TERE,KIRMIZI HAVUÇ,KARNIBAHAR,REYHAN, MAYDANOZ,ENGİNAR,YER ELMASI, PATATES(HAŞLANMIŞ),PIRASA, SALATALIK, BROKOLİ,HAVUÇ,DOMATES, TURP, ISPANAK, SEMİZ OTU, DEREOTU, PANCAR,BİBER 

.. Devamı

Sultan papağanlarının hepsinin tepesinde irili ufaklı kellikler mevcuttur. Bu durum lutino (sarı) ve Albino (beyaz) olanlarda daha belirgin ve büyüktür. Bu durum çok doğal bir durumdur.

.. Devamı

Kuşlarımızın tünekleri muhakak TAHTA olmalıdır. Tahta doğal oldukları için bakteri tutmaz. Plastik tünekler bakteri ve mantar üremesi için tehlikelidir.

.. Devamı

Ayda 2 kez vitamin ( B vitamini ağırlıklı olursa iyi olur)  , Ayda 2 kez elektrolit ve Ayda 2 kez probiyotik şeklinde verilebilir. Özellikle yaz aylarında Elektrolit çok önemlidir.

Vitamini ve elektroliti 50cc suya 7-8 damla - probiyotiği 50cc suya 1 pirinç tanesi kadar atıyoruz ve 24 saat kaldıktan sonra suluğunu döküp sadece su veriyoruz.

.. Devamı

En az haftada 1 kere olacak şekilde kafesindeki bütün aksesuarları çıkartmalısınız. Sirkeli su veya hayvan temizliğinde etkili bir ilaç (Örn. VirKon-S) kullanarak temizleyip kurulamasınız.

.. Devamı

Yem olarak kış aylarında aspur,yulaf ve kendir tohumu sık sık verilmelidir. Haftada 2 defa yumurta maması verilmeli. 

.. Devamı

Sultan papağanları için 60x60 kafes idealdir. Kafes içerisindede kanatlarını açabilceği şekilde tünekler ve diğer eşyalar dizayn edilmelidir.

.. Devamı

Uysal ve ele alışık sultan istiyorsanız EL BESLEMESİ sultan tercih etmelisiniz kesinlikle!!! Annesini ve babasının büyüttüğü sultanlar anne ve babadan ne öğrendiyse onu uygular. Birde daha önce kuş bakmamış bir aile eğitimi için zorlanabilirler. Yabani bir kuşa sahip olabilirisiniz. 

.. Devamı

Sultan papağanları ideal şekilde büyüdüldüğü sürece 20-25 yaşına kadar yaşıyabilirler.

.. Devamı

Sultan papağanlarda genelde erkekler konuşur ve melodik öter. 4-6 aylık olduklarında bu yeteneklerini sergilemeye başlarlar. 7-8 kelime ayrıca istediğiniz bir şarkı veya dizi müziğini öğretebilirsiniz. 

Dişiler ise; tek tip öter ve konuşma yetenekleri çok azdır. Onları erkeklerden ayıran özellik ise daha uysal olabilmeleridir.

.. Devamı

Kuşunuzun parmağınızı kavramasına izin verin. Papağanınızın ayakları havlunun altında bırakılmalıdır. Parmağınızı kuşunuzun ayaklarının yakınına yerleştirin. Parmağınızı kendi başına tutmasına izin verin. Bu, birkaç dakika sürebilir, bu yüzden sabırlı olun. Kuş parmağınızı kendi başına kavrarsa, bu papağan tırnak kesimi işleminin stresini azaltır. Her tırnağı başparmağınızla kaldırın. Tırnakları tek tek kesmek en iyisi olacaktır. Kuş parmağınızı kavradığında, her bir tırnağı kaldırmak için başparmağınızı kullanın. Tırnak makasını kullanırken tırnağı başparmağınızla sabitleyin.

.. Devamı

Papağanlarda insanlar gibi kendi eşlerini seçtiklerinde daha verimli olmaktadırlar. Salma bir kafeste tercihi ona bırakırsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz... 

.. Devamı

Ilıman, kurak iklim kuşlarından olan sultan papağanı sıcağı sever. Ortam ısısının 15 – 16 derecenin altına düşmesi sultan papağanı için uygun değildir ve sorunlara yol açar. En uygun sıcaklık 20 – 25 derece aralığıdır. Yüksek sıcaklık çok fazla sorun olmasa da düşük sıcaklıklar kesinlikle sorun yaratır.

.. Devamı

Kuşunuz üşümüş olabilir yada hasta olabilir. Kuşunuzun sıcaklığı yükselip izlemeniz gerekiyor. Devam ediyor ise hemen kuş konusunda uzman bir veteriner hekime gitmelisiniz.

.. Devamı

Aslında muhabbet kuşlarından çokta farklı değildir. Her gün kafesinden 1 saat dışarı çıkarılmalı, besinlerine ve vitaminlerine dikkat edilmeldir. En önemliside sevgi göstermeniz gerekmektedir.

.. Devamı

Sultan papağanlarında renkler arasında hiç bir karakter özelliği farkı yoktur. Hepsi sultan papağanı sonuçta. Karaketer genetik ailesine bağlıdır. Renkler lutino,albino,grey,pearl,whiteface v.b. şeklinde gitmektedir.

.. Devamı

Sultan papağanının %100 olarak cinsiyetini kesin bildiren DNA testi bulunmaktadır. Bu DNA testi, kuş tüylerinden birkaç tanesinin teste yollanması ile ulaşılabilmektedir. Bunun dışında kanat altı ve yanaklar yanıltabilir net birşey ifade etmez. Çünkü yavru her kuş dişi gibi dünyaya gelir ilk tüy değişimden sonra belirtiler netleşir. 4-6 aylıktan sonrasında kuşunuz melodik ötüryorsa (kanarya benzeri) erkektir. Kur ötüşü yapıyordur. Tek tip ötmeye devam ediyorsa muhtemelen dişidir. 7-8 aylık oluncaya kadar kur ötüşü yapmayan bir kuşu dişi gibi yorumlayabiliriz.

.. Devamı

Sultan papağanlarında oyuncalar papağanınızın gagalayabileceği şekilde olmalıdır. Kafeslerinde salıncak pek sevmezler. Kuş minderlerini severler. Çünkü tüneklerde bazen ayakları yorulabiliyor.

.. Devamı

Öncelikle hasta bir canlı için internette doğal yöntemler arayarak vakit harcamayın. Bir kişinin size yardımı da faydalı olmayacaktır. Hemen uzman bir veterinere götürüp tedavi ettirmelisiniz.

.. Devamı

Daha önce böyle bir sorunu yok ise ve yeni döküyorsa muhtemelen tüye girmiştir. Bahar zamanı mevsim geçişlerinde kuşlar tüye girerler. Bu dönemde özellikle B vitamini ve Yumurta maması takviye yapmalıyız.

.. Devamı

Öncelikle strese sokan şeyin ne olduğu tespit etmeli ve bu durumu düzeltmelisiniz. Yem yemiyor ve su içmiyor ise en sevdiği yemi önüne koyun örn: Daldarısı ve yumurta maması. Hala yemiyorsa tüneklerini sökün kafesda kona bileği hiç birşey kalmasın. Kafesin dibinde bu besinlerle başbaşa kalsın. Yemeye başladıktan sonra tünekleri takın. Yeni bir kuş aldıysanız 1-2 hafta yanlız bırakın sizi görebilceği bir yere kafesini koyun. Ayrıca bu dönemlerde suyuna stres azaltıcı vitaminler vermeniz yarar sağlar.

.. Devamı

Fakat en doğalı Papağanları yıkamak için fazla derin olmayan bir kaba ılık suyu koyup, onu da kafesin yanına yerleştirmektir. Kuşun yapısına göre bu su kafes içine de konulabilir. Doğasında banyo yapma olduğu için kuşunuz kendi kendine suya girer ve yıkanır. Bazen kuşunuz banyo yapmak için inatçı davranabilir. Bunları yapmıyor ise 500ml suya 1 yemek kaşığı hakiki elme sirkesi atıp karıştırıyoruz. Fısfıs yardımı ile çok ıslatmamak haydi ile üzerine sıkıyoruz. Kış aylarında çok sık yıkamamıza gerek yok 10-15 günde bir 3-4 fıs sıkabilir sonrasındada kurulamalıyız. Yaz aylarında ise haftada 2 defa olmak üzere 5-6 fıs sıkabiliriz.

.. Devamı